Investeringen in de aardappelteelt

Voor de pootgoedteelt hebben we in mei 2017 onze nieuwe VSS agro selectiekar mogen ontvangen. Deze kan nu 9m breed uitschuiven, heeft geveerde stoelen, extra grote wielen en een aangepaste bak. We waren de 4 wiel knikbesturing met dieselmotor en zonneschermen al gewend. Onze vorige kon maar 4,5m breed. Later dit seizoen zijn er nog half open kappen met looflichters bijgekomen.

VSS Agro 9m Selectiekar
VSS Agro 9m Selectiekar

Daarnaast is onze miedema tat 160-70 met oranje kleur vervangen voor een nieuwere met groene kleur en frequentieregelaar, zodat er meer keuze uit draaisnelheden is dan voorheen. Beide waren al via de line-control gekoppeld aan onze CITO-stortbak

Om product op maat te kunnen sorteren hebben we tevens een BROSON voorsorteerder aangeschaft. Deze losse unit heeft een eigen opvoerband van 2.4m breed, en past zo achter vele andere stortbakken met die breedte van rollen. 8 Diabolorollen worden middels een elektromotor per rol aangedreven, en is via een traploos instelbare breedte op maat in te stellen. Tevens een automatische knijpfunctie en koppeling volgens de miedema linecontrol aan de Cito stortbak. De hoge uitstort kan direct in een kist.

Broson voorsorteerder Cito stortbak
Broson voorsorteerder Cito stortbak