Dewulf Ra3060 oogst bloembollen, knolselderij en 3x 1050 banden

Naast het oogsten van aardappelen, laden van uien en rooien van kroten, rode bieten, winterpeen hebben we aanpassingen uitgevoerd om onze Dewulf Ra3060 tevens knolselderij op 50 cm en bloembollen, gladiolen op 1,8m brede bedden te kunnen oogsten.

Dewulf ra3060 knolselderij rooien

Dewulf ra3060 knolselderij rooien loofklappen met gillis klepel en poetseras

Gillis TR14 loofklapper en poetser

Gillis TR14 loofklapper en poetser voorop trekker knolselderij

Gladiolenoogst 1,8m brede bedden Dewulf ra3060

Gladiolenoogst 1,8m brede bedden Dewulf ra3060

Het blijkt maar weer dat deze rooier multi inzetbaar zijn, en diverse knolgewassen netjes kunnen rooien. Kwaliteit van oogst staat hoog in ons vaandel.

Later in seizoen 2017 werd het erg nat, en waren enkele percelen met lage stukken lastig te oogsten. De dewulfs staan bekend om hun doorzettingsvermogen en zitten niet snel vast. Om onder de zwaarste omstandigheden te kunnen rooien zijn 2 1050 / 50 r32 banden met velgen aangeschaft. Deze kunnen in plaats van de smalle dubbellucht banden voor en rechtsachter gemonteerd worden. De draagkracht verbeterd enorm, wegzakken behoort tot het verleden, en rijsnelheid op de weg blijft hetzelfde.

1050 / 50 R32 band voor dewulf Ra3060

1050 / 50 R32 band voor dewulf Ra3060

3 x 1050, 1m brede banden

3 x 1050, 1m brede banden

Posted in Nieuws | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Investeringen in de aardappelteelt

Voor de pootgoedteelt hebben we in mei 2017 onze nieuwe VSS agro selectiekar mogen ontvangen. Deze kan nu 9m breed uitschuiven, heeft geveerde stoelen, extra grote wielen en een aangepaste bak. We waren de 4 wiel knikbesturing met dieselmotor en zonneschermen al gewend. Onze vorige kon maar 4,5m breed. Later dit seizoen zijn er nog half open kappen met looflichters bijgekomen.

VSS Agro 9m Selectiekar

VSS Agro 9m Selectiekar

Daarnaast is onze miedema tat 160-70 met oranje kleur vervangen voor een nieuwere met groene kleur en frequentieregelaar, zodat er meer keuze uit draaisnelheden is dan voorheen. Beide waren al via de line-control gekoppeld aan onze CITO-stortbak

Om product op maat te kunnen sorteren hebben we tevens een BROSON voorsorteerder aangeschaft. Deze losse unit heeft een eigen opvoerband van 2.4m breed, en past zo achter vele andere stortbakken met die breedte van rollen. 8 Diabolorollen worden middels een elektromotor per rol aangedreven, en is via een traploos instelbare breedte op maat in te stellen. Tevens een automatische knijpfunctie en koppeling volgens de miedema linecontrol aan de Cito stortbak. De hoge uitstort kan direct in een kist.

Broson voorsorteerder Cito stortbak

Broson voorsorteerder Cito stortbak

Posted in Nieuws | Tagged , , , , , | Leave a comment

Nieuwe zelfrijdende veldspuit Agrifac Za3400P

Per April 2017 voeren we onze gewasbescherming uit met een zelfrijdende 48m brede Agrifac Za3400 P spuit op 65 cm 650/60R38 VF brede banden. En is voorzien van automatische gps sectieschakeling op RTK nauwkeurigheid van 2 cm. Ringleidingsysteem en 75 en 90 % driftreducerende doppen volgens de laatste wetgeving. We hebben de spuit tevens voorzien van led-lampen, waaronder 2 blauwe om het spuitbeeld te controleren, en achteruitrij camera. Met deze breedte en 4000 L tank is capaciteit verzekerd.

Agrifac Za3400P 48m zelfrijdende veldspuit

Agrifac Za3400P 48m zelfrijdende veldspuit

Posted in Nieuws | Tagged , , , , | Leave a comment

Investeringen voorjaar 2017

In januari 2017 hebben we een gebruikte New Holland TSA 135 aangeschaft. Deze trekker was al voorzien van RTK-GPS besturing, wij hebben hem van nieuwe fronthef en frontaftakas voorzien. Voordeel van deze trekker is een 6-cilinder met grote dieseltank, met dezelfde voor en achteras als onze New Holland T6020. Maar toch een lichte, wendbare trekker met super-steer vooras.

Bekerpoter multivator

Consumptie aardappelen poten met Hassia Bekerpoter met AVR Multivator en New Holland

Eveneens is onze gruse 4 rij bekerpoter vervangen voor een Hassie SL4-B bekerpoter met grotere kipbunker voor meer capaciteit. De poeder en granulaatset zijn overgezet.
Daarnaast is er na jaren ervaring met deze planter, een Miedema Structural Snarenbed pootmachine gekocht met kistenkantelaar. Zie de beschrijving daarvan bij aardappelteelt

Miedema Structural Snarenbed pootmachine

Miedema Structural Snarenbed pootmachine

Posted in Nieuws | Tagged , , , , , , | Leave a comment

2e Dewulf Ra3060 met easy clean module

2e dewulf ra3060 aardappel rooien

2x dewulf ra3060 aardappel rooien

Dewulf Ra3060 easy clean rollenset

Dewulf Ra3060 easy clean rollenset

Sinds september 2016 hebben we de beschikking over een 2e Dewulf Ra3060 zelfrijdende rooier. Nagenoeg vergelijkbaar met onze 1e, maar T.o.v. als extra optie kan deze ook nog uitgerust worden met een easy clean module. Dit zijn grote dwarsrollen met luchtkamers en lage spoet, afgewisseld met kleine ijzeren rollen die apart instelbaar zijn. Door hoogte, draaisnelheid en eventueel draairichting van de kleinere ijzeren rollen aan te passen is er een groot bereik in intensiteit van reiniging mogelijk. Dit is traploos instelbaar vanuit de cabine. Beschadiging onder drogere omstandigheden is duidelijk minder t.o.v. axiaalrollen met hoge spoet.

Ook werkt deze module bijzonder goed in rode bieten en grove wortelen. We hebben nog steeds ruimte om extra areaal te rooien dankzij deze uitbreiding. Zoekt u een andere en betere manier om uw producten te rooien, neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Posted in Nieuws | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

3e New Holland T6020

New Holland T6020-3 uien laden

New Holland T6020-3 uien laden

In april 2016 hebben we een 3e New Holland T6020 trekker aangeschaft. Sinds 2008 hadden we al 2 van gelijke trekkers die veel werk op ons bedrijf verzetten. Vanwege heb vele banden wisselen en de steeds groeiende vraag om meer vermogen hebben we ervoor gekozen om een jong gebruikte trekker aan te schaffen. Voor en achteras zijn gelijk, dus kunnen alle banden behalve de 9.5 R54 uienrooibanden gemonteerd worden. Deze trekker zal meer voor transportwerk ingezet worden met 50 km/u bak, geveerde vooras en luchtset. Deze laatste optie willen we wellicht ook gebruiken voor een drukwisselsysteem in de nabije toekomst. Uiteraard is deze trekker voorzien van SBG RTK-GPS

Posted in Nieuws | Tagged , , | Leave a comment

Vloeibare kunstmest rijenbemesting tijdens zaaien en planten

Toediening vloeibare kunstmest rijenbemesting

Toediening vloeibare kunstmest rijenbemesting

Op al onze uienzaaimachines, uienplanter, wortelzaaimachine en bonenzaaimachine is rijenbemesting met vloeibare kunstmest mogelijk. Via een doseercomputer en elektrisch gestuurde pompset wordt van uit de fronttank vloeibare kunstmest op het zaad of plantgoed gespoten voor een optimale start. In de teelt van aardappelen verzorgen we deze bemesting via rijenkouters / kunstmestdoppen op de rug. Vraag naar de mogelijkheden en voordelen.

Posted in Nieuws | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Nieuwe 4-schaar Rumptstad varioploeg met GPS-besturing

Ter vervanging van de Naud 4 scharige wentelploeg met hydraulische verstelling is er in februari 2013 een jong gebruikte Rumptstad RPV 4 schaar wentelploeg aangeschaft. Deze variolploeg is voorzien van een openvoor woeler en woelers achter de 3 scharen om zo de ploegzool te kunnen opbreken. De hogere ploeg met gladde schijven per kot voorkomt stroppen van gewasresten. Via SBGuidance RTK-GPS wordt deze ploeg automatisch recht aangestuurd, en zo egaler ploegwerk en rechte voren afleveren. En exact tegen de perceelsgrens uitkomen.

Ploegen Rumptstad 4 schaar achteraanzicht

Posted in Nieuwe | Leave a comment

Nieuwe VSS Cappon krompoot woeler

We beschikken sinds september 2012 over een nieuwe VSS Cappon “krompoot” woeler, voorzien van 6 woelpoten de zijdelings gekromt zijn. Deze 6 poten zijn verdeeld over 4,5 m, zodat er veel ruimte tussen de poten zitten, en de grond opgebroken wordt, en weer terugvalt. Het geeft een goed resultaat in onze lichtere grond. En behoud de draagkracht beter t.o.v. vaste tand cultivator of VSS Cappon bouwvoorlichter, die in zwaardere grond beter resultaat geeft. Deze woeler is voorzien van buizenrol om gelijkmatigere diepte te garanderen.

Krompootwoeler cappon
——————————————————————————————————-

Posted in Nieuwe | Leave a comment

Nieuwe graanzaaimachine

In augustus 2012 is een jong gebruikte graanzaaimachine Kongskilde Demeter Universe aangeschaft, waarbij de zaaibak voorop de trekker hangt, en via lucht het zaad naar de achterzijde transporteerd. Daar zitten 2 verdeelunits, niet zoals de vaakgebruikte verdeelkop met slangen, maar via 2 nokkeraderen voor een betere verdeling. De nokkenraden verdelen het zaad naar de zaaicouters die uit 33 cm hoge, gekartelde schijven bestaan. Daarme is een constantere diepte zonder stroppen verzekerd. De gewichtsverdeling is een heel stuk beter dan de oude situatie, en er kan 800 kg zaad per keer geladen worden. Momenteel is de zaaimachine versmalt naar 4m breedte, en komt zo overeen met de kopeg. Uiteindelijk komt er een 4,5m brede kopeg en kan de zaaimachine daarop aangepast worden.

Zaaicombi kongskilde zijaanzicht

Posted in Nieuwe | Leave a comment