2e Dewulf Ra3060 met easy clean module

2e dewulf ra3060 aardappel rooien

2x dewulf ra3060 aardappel rooien

Dewulf Ra3060 easy clean rollenset

Dewulf Ra3060 easy clean rollenset

Sinds september 2016 hebben we de beschikking over een 2e Dewulf Ra3060 zelfrijdende rooier. Nagenoeg vergelijkbaar met onze 1e, maar T.o.v. als extra optie kan deze ook nog uitgerust worden met een easy clean module. Dit zijn grote dwarsrollen met luchtkamers en lage spoet, afgewisseld met kleine ijzeren rollen die apart instelbaar zijn. Door hoogte, draaisnelheid en eventueel draairichting van de kleinere ijzeren rollen aan te passen is er een groot bereik in intensiteit van reiniging mogelijk. Dit is traploos instelbaar vanuit de cabine. Beschadiging onder drogere omstandigheden is duidelijk minder t.o.v. axiaalrollen met hoge spoet.

Ook werkt deze module bijzonder goed in rode bieten en grove wortelen. We hebben nog steeds ruimte om extra areaal te rooien dankzij deze uitbreiding. Zoekt u een andere en betere manier om uw producten te rooien, neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Posted in Nieuws | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

3e New Holland T6020

New Holland T6020-3 uien laden

New Holland T6020-3 uien laden

In april 2016 hebben we een 3e New Holland T6020 trekker aangeschaft. Sinds 2008 hadden we al 2 van gelijke trekkers die veel werk op ons bedrijf verzetten. Vanwege heb vele banden wisselen en de steeds groeiende vraag om meer vermogen hebben we ervoor gekozen om een jong gebruikte trekker aan te schaffen. Voor en achteras zijn gelijk, dus kunnen alle banden behalve de 9.5 R54 uienrooibanden gemonteerd worden. Deze trekker zal meer voor transportwerk ingezet worden met 50 km/u bak, geveerde vooras en luchtset. Deze laatste optie willen we wellicht ook gebruiken voor een drukwisselsysteem in de nabije toekomst. Uiteraard is deze trekker voorzien van SBG RTK-GPS

Posted in Nieuws | Tagged , , | Leave a comment

Vloeibare kunstmest rijenbemesting tijdens zaaien en planten

Toediening vloeibare kunstmest rijenbemesting

Toediening vloeibare kunstmest rijenbemesting

Op al onze uienzaaimachines, uienplanter, wortelzaaimachine en bonenzaaimachine is rijenbemesting met vloeibare kunstmest mogelijk. Via een doseercomputer en elektrisch gestuurde pompset wordt van uit de fronttank vloeibare kunstmest op het zaad of plantgoed gespoten voor een optimale start. In de teelt van aardappelen verzorgen we deze bemesting via rijenkouters / kunstmestdoppen op de rug. Vraag naar de mogelijkheden en voordelen.

Posted in Nieuws | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

Nieuwe 4-schaar Rumptstad varioploeg met GPS-besturing

Ter vervanging van de Naud 4 scharige wentelploeg met hydraulische verstelling is er in februari 2013 een jong gebruikte Rumptstad RPV 4 schaar wentelploeg aangeschaft. Deze variolploeg is voorzien van een openvoor woeler en woelers achter de 3 scharen om zo de ploegzool te kunnen opbreken. De hogere ploeg met gladde schijven per kot voorkomt stroppen van gewasresten. Via SBGuidance RTK-GPS wordt deze ploeg automatisch recht aangestuurd, en zo egaler ploegwerk en rechte voren afleveren. En exact tegen de perceelsgrens uitkomen.

Ploegen Rumptstad 4 schaar achteraanzicht

Posted in Nieuwe | Leave a comment

Nieuwe VSS Cappon krompoot woeler

We beschikken sinds september 2012 over een nieuwe VSS Cappon “krompoot” woeler, voorzien van 6 woelpoten de zijdelings gekromt zijn. Deze 6 poten zijn verdeeld over 4,5 m, zodat er veel ruimte tussen de poten zitten, en de grond opgebroken wordt, en weer terugvalt. Het geeft een goed resultaat in onze lichtere grond. En behoud de draagkracht beter t.o.v. vaste tand cultivator of VSS Cappon bouwvoorlichter, die in zwaardere grond beter resultaat geeft. Deze woeler is voorzien van buizenrol om gelijkmatigere diepte te garanderen.

Krompootwoeler cappon
——————————————————————————————————-

Posted in Nieuwe | Leave a comment

Nieuwe graanzaaimachine

In augustus 2012 is een jong gebruikte graanzaaimachine Kongskilde Demeter Universe aangeschaft, waarbij de zaaibak voorop de trekker hangt, en via lucht het zaad naar de achterzijde transporteerd. Daar zitten 2 verdeelunits, niet zoals de vaakgebruikte verdeelkop met slangen, maar via 2 nokkeraderen voor een betere verdeling. De nokkenraden verdelen het zaad naar de zaaicouters die uit 33 cm hoge, gekartelde schijven bestaan. Daarme is een constantere diepte zonder stroppen verzekerd. De gewichtsverdeling is een heel stuk beter dan de oude situatie, en er kan 800 kg zaad per keer geladen worden. Momenteel is de zaaimachine versmalt naar 4m breedte, en komt zo overeen met de kopeg. Uiteindelijk komt er een 4,5m brede kopeg en kan de zaaimachine daarop aangepast worden.

Zaaicombi kongskilde zijaanzicht

Posted in Nieuwe | Leave a comment