Geschiedenis

Het akkerbouwbedrijf is gestart door Opa Dekker te Axel, toen zij omstreeks 1970 plaats moesten maken voor de aanleg van het bos verhuisde de hele familie naar de Paviljoenweg te Biervliet.

Daniël startte met het uitvoeren van werkzaamheden bij boeren in de omgeving. Een van de eerste investeringen was een uienloofklapper. Toen een nieuwe manier om het oogsten en opslag van de uien makkelijker te maken. Dit bleek een schot in de roos, en dag en nacht kon er in geheel Zeeuws-Vlaanderen uien geklapt worden. Dit was het begin in de specialisatie van de uienteelt.

Wortelteelt deed al snel zijn intrede en die tak is altijd een poot onder het bedrijf geweest.

1986 Als een van de eerste is er met onderdelen van bloembollenplantmachines een 3 beds uienplanter gebouwd. Waarmee in geheel Zeeuws-Vlaanderen uien geplant worden.

Daniel is samen met de gebroeders Verhelst te Sluiskil de grondlegger van de eerste zelfrijdende RVL wortelrooier op 3 wielen. Dit concept bestond niet en is al snel gekopieerd door bedrijven zoals Dewulf, Asa-lift en Simon. Inmiddels bestaat RVL / Vecon niet meer en zijn 3 zelfrijdende wortelplukkers in ons eigendom.

bouw werktuigloods

1998. Van een zelfrijdende RVL uienrooier is de zelfrijdende dubbelzwads uienlader gebouwd. Deze unieke machine is een ontwikkeling gezamenlijk met Dhr. Verhelst en Gebr. Weemaes in Kloosterzande

bouw bewaarloods

2004 start meehelpen door Ivo Haartsen

Ivo Haartsen geboren en getogen te Waterlandkerkje, op de ouderlijke boerderij, waar hij de gangbare akkerbouw geleerd heeft. Na de MAS (Middelbare Agrarische School) te Goes afgerond te hebben, heeft hij de opleiding Agrotechniek & Management aan de HAS (Hogere Agrarische School) te Dronten in 2007 succesvol doorlopen. Enkele jaren part-time aan het werk voor SBG Innovatie uit Middenmeer (leverancier van RTK-GPS besturingssystemen voor de landbouw)

2009 start Loonbedrijf Dekker-Haartsen v.o.f.
1e loonwerker die RTK-GPS op Zeeuws-Vlaanderen gebruikte voor uienzaaien, aardappels poten, wortelruggen frezen en bruine bonen zaaien

2012 Aanschaf Dewulf Ra3060 zelfrijdende bunker aardappelrooier

2016 Aanschaf 2e Dewulf Ra3060 zelfrijdende bunker aardappelrooier