Bruine bonen teelt

Ook voor de teelt van bruine bonen, een typische Zeeuws-Vlaamse teelt, kunt u op ons rekenen. Van de zaaibedbereiding, en zaaien, tot uitploegen en samen harken, voor het vinen (dorsen) van de bonen kunt u bij collega’s uit de buurt terecht.

Afhankelijk van de omstandigheden, voorvrucht en verwacht weer, kunnen we voor de zaaibedbereiding onze 4m brede rotorkopeg met lichte trekker op brede banden, dubbel lucht of kooiwielen inzetten. De dichte pakkerrol drukt het veld egaal en vlak aan. Of de steketee 3m frontbereider, rumptstad terracompactor en VSS Agro 4,5 m zaaibedbereider met trekker op brede lagedruk banden.

Voor het zaaien beschikken we over een Accord Maxiair 3m brede zaaimachine met 8 elementen (37,5 cm rijafstand) voorzien van een breed aandruk wiel achteraan. Zware elementen zorgen voor een constante zaaidiepte.

———————————————————————————————————–

Wanneer de bonen voldoende uitgegroeid zijn en ver genoeg afgerijpt kunnen ze uitgereden worden. Hiervoor hebben we een 5 elements machine laten bouwen, die voorop de trekker geplaatst is. De torpedo’s zijn voorzien van parallellogram, dieptewiel, snijschijf dat stroppen voorkomt, en scherpe bonenmessen. Nauwkeurig bodemvolgend zorgt deze combinatie voor een net resultaat zonder grote verliezen. Achterop de trekker is een PZ dwarshark gemonteerd om tijdens het uitrijden plaats te maken in hoeken en op de kopakker.

Samenharken van de uitgeploegde bonen doen we met een 7 m brede getrokken PZ Novex 720 hark. Door deze breedte kunnen we precies tussendoor de uitgeploegde bonen heen rijden, en is er minder beschadiging of verlies.

Comments are closed.