Overige

Naast de beschreven teelten en werkzaamheden kunt u ook bij ons terecht voor:

Zaaien van Sojabonen, erwten, rode bieten / kroten, radijs, knolrapen / stoppelknollen, en andere groentegewassen
Wij hebben gespecialiseerde zaaimachines en ervaring om deze gewassen netjes volvelds of op ruggen voor u te zaaien. Eventueel met toediening van start fosfaat in de vorm van Ferti-phos of granulaat. En met bescherming van Vydate of Nemgard knoflook granulaat in de rij. Op verschillende gewenste rijafstanden zoals 75 cm, 50 cm, 37,5 cm of 4 x 1 bio op 1,5m brede bedden. Met scherpe couters en rubberen aandrukwielen, of met brede couters voor bandzaai van 3 tot 6 cm, met bijpassende aandrukwielen.

Nodet 6 rij 50 cm zaaimachine
Nodet 6 rij 50 cm zaaimachine voor suikerbieten, rode bieten, kroten, radijs

Informeer naar de mogelijkheden en onze ervaringen.

—————————————————————————————————

Oogsten / rooien van rode bieten / kroten, knollen, knolselderij, industriepeen

Onze maclouis uienrooiers, onze dewulf en RVL klembandrooiers , de dewulf RA3060 zelfrijdende rooiers kunnen wij op verschillende manieren aanpassen om optimaal diverse groentegewassen te oogsten. Op verschillende manieren kunnen we het loof verwijderen, aangepast op de rij-afstand, eventueel met poetserassen, en de knolgewassen rooien. Eventueel op zwad laten drogen en opladen, of direct in de bunkerrooier en lossen op kippers of in kisten via een valbreker trechter.

Dewulf Ra3060 rode bieten kroten rooien oogsten
Dewulf Ra3060 50 cm zelfrijdende bunkerverstekrooier rode bieten kroten rooien oogsten
Dewulf ra3060 knolselderij rooien
Dewulf ra3060 knolselderij rooien loofklappen met gillis klepel en poetseras

Informeer naar de mogelijkheden en onze ervaringen.

—————————————————————————————————

Mechanische onkruidbestrijding in ruggenteelten zoals pootaardappelen en winterpeen; Met onze Baselier aanaarder / aanaardframe is het mogelijk om ruggen aan te aarden of na een flinke regenbui opnieuw op te bouwen. De top van de ruggenkap kan in 2 delen gedemonteerd worden wanneer het gewas al boven staat.

Keulmac schijvenschoffel met steketee elementen onderin de geul en de zijkanten van de ruggen met rechte schijven onder een hoek. Hoogtewielen voorop, en vanuit de cabine verstelbaar in breedte. Met de Baselier aanaarder brengen we de ruggen terug in vorm.

—————————————————————————————————